Soorten PVC vloeren

 

Op dit moment zijn er 3 soorten PVC vloer het meest gangbaar.

Dry-Back PVC vloer

De Dry-back PVC vloer is met 2 tot 3 mm de dunste variant en wordt rechtstreeks verlijmd op de bestaande ondervloer. Hierdoor is de Dry-back PVC vloer het meest geschikt voor vloerverwarming. Nadeel van de Dry Back PVC vloer, doordat deze op een volledig gladde geegaliseerde vloer geplaatst wordt, is dat deze voor de doe-het-zelver minder geschikt is.

 

Click PVC vloer

De Click PVC vloer is doorgaans 5 mm dik en wordt zwevend gelegd. Ook deze vloer moet op een vlakke ondergrond geplaatst worden, maar in combinatie met een geschikte ondervloer hoeft je bestaande vloer meestal niet geegaliseerd te worden. De vloer wordt ca 5 mm rondom vrij van de muren geplaatst en wordt dus afgewerkt met een plint

Zelfklevende PVC vloer

De zelfklevende PVC vloer is doorgaans ca 3 tot 4 mm en is voorzien van een zelfklevende laag. Hierdoor is deze vloer rechtsreeks op bijvoorbeeld een bestaande tegelvloer te plaatsen.(indien de vloer mooi vlak is met niet al te diep liggende voegen)

 

De meeste PVC vloer fabrikanten hebben in de Dry-Back variant de meest uitgebreide collectie en is niet elke vloer beschikbaar in de andere twee varianten.

Verder is PVC leverbaar in de meest uiteenlopende kleuren en dessins. Houtplanken, met of zonder v-groef, extra large planken, met of zonder voelbare houtstructuur, tegels of betonlook.

Voor en nadelen van een PVC vloer

 

Voordelen van PVC vloeren

  • ijzersterk
  • in elke kamer te leggen (zelfs badkamer!)
  • ideaal voor vloerverwarming/koeling
  • brandvertragend
  • onderhoudsvriendelijk
  • zeer hygiënisch
  • duurzaam
  • Milieu vriendelijk – volledig recyclebaar

Nadelen van PVC vloeren

  • op goedkope PVC vloeren kunnen snel krassen ontstaan
  • doordat er geëgaliseerd moet worden, dient de ruimte geheel leeg te zijn
  • Indien niet vakkundig geplaatst kan het resultaat tegenvallen

 

PVC vloer in badkamer

pvc-vloer-badkamerEen PVC vloer kan bijna in elke ruimte en voor elk doel gelegd worden. Een PVC vloer in de badkamer is dan ook geen enkel probleem, mits deze vakkundig geplaatst is. Het product op zich zelf is volledig waterbestendig. Zelfs als je een PVC deel in een bak water legt, zal er niets mee gebeuren. Het probleem bij een PVC vloer in je badkamer is vocht onder je PVC vloer.

 

Wanneer er vocht onder kan komen, zullen er twee dingen gebeuren:

Het vocht kan niet weg en zal schimmelvorming veroorzaken
Het vocht zal langzaam de lijmlaag aantasten, waardoor de panelen los komen

 

Daarom zal een PVC vloer in de badkamer met extra zorg en aandacht gelegd moeten worden. Om uw PVC vloer in uw badkamer te kunnen plaatsen nemen wij de volgende maatregelen:

Het PVC wordt met speciale watervaste twee-componenten lijm verlijmd
De vloer wordt rondom afgekit
De vloer wordt voorzien van een extra PU polish voor een verbeterde afsluiting

Een PVC vloer in je douchegedeelte is nooit mogelijk. Door het vele water is zelfs met extra maatregelen het risico op vocht onder je vloer te groot.

Ondanks alle voorzorgsmaatregelen zal je ten alle tijden moeten voorkomen dat er grote plassen water langdurig op je PVC vloer blijven liggen.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Post your comments here